Cykelbriller tips og tricks til køb

Hvad skal du kigge efter når du køber cykelbriller?

Erfaringen med cykelbriller, er at der er nogle meget gennemgående ting som du skal holde øje med. Der skal altid være 100% UV beskyttelse. Vi ser jo ofte cykelryttere med forskellige farver glas i brillerne. Men er der overhovedet grund til at have farvet glas i cykelbrillerne? Ja det er der i høj grad. Alle de forskellige farver har sine egne fordele.

Et nyt sæt cykelbriller kan købes i mange forskellige designs og i mange forskellige kvaliteter. Billige cykelbriller er ikke altid sagen, for glasset holder ikke solen ordentligt ude og på billige cykelbriller, oplever man ofte at designet får brillerne til at sidde forkert. Derfor skal du bruge fornuften og købe cykelbriller i en vis kvalitet. Ikke nødvendigvis den bedste kvalitet men heller ikke for billige briller.

Jeg har cykelbriller fra Thansen som har ligget i skuffen længe, og jeg har cykelbriller fra København, hvor jeg var inde i en stor butik, som havde et kæmpe udvalg af cykelbriller i forskellige varianter. Nogle med farvet glas og andre der skiftede under påvirkning af solen. Mine cykelbriller fra København er ikke bedre eller dårligere end Thansens.

Mange af de nye briller er lavet i lette, men solide, plastmaterialer. Linserne er polariserede, og det betyder at de effektivt dæmper reflektioner fra våde overflader, ruder i biler og lignende.

Min oplevelse med polariserede briller, er at det er meget nemmere at se gennem bilruder, og dermed se om chaufføren har fået øje på cyklisten der ofte kommer med god fart. Farveskift i linserne er også en god idé, og det betyder at de går fra en lys grå toning, til en mørk grå toning hvis de bliver udsat for kraftig sollys. Når du bruger dem i skumringen er de stadig til at kigge ud af. Det eneste minus ved brillerne er, at de kan være lidt tid om at indstille sig i linserne. Normalt er det ikke noget problem, men man skal være opmærksom på det.

Dine briller skal sidde godt på dig, og det gør de fleste med deres gummi belægning som holder brillerne der hvor de skal være. Hvis brillerne tager noget af vinden, er det også en kæmpe fordel, så du ikke ender med tørre øjne som sidenhen løber i vand. Man skal jo helst koncentrere sig når farten er i top på landevejen og bruge tiden til at gnubbe sine øjne for at fjerne vand.

Når du kører bliver du ofte ramt af insekter og blomsterdele som flyver rundt i vinden. Nogle gange endda en lavt hængende gren i øjenhøjde, og her er det en kæmpe fordel at have beskyttet øjnene

Mørkt glaser godt til en tur i aftensolen når den står lavt, eller hvis den skinner direkte mod ansigtet. Kører du MTB i skoven, er det derimod ikke nogen god idé med mørke cykelbriller. Man bliver næsten blind i mørket.

Gult glasegner sig meget bedre til MTB briller. Gult glas har været brugt mange år i fotobranchen, fordi det giver landskabet en meget bedre kant så billedet ikke bliver ødelagt af for meget lys. Men som solbriller er det ikke en kant du skal bruge, men beskyttelse for solen. Gule glas giver dig mulighed for at se hvad du laver i skoven, og samtidig beskytter det gule glas i et lidt overskyet vejr med sol en gang i mellem.

Klart glas beskytter selvfølgelig ikke mod solen, men brillerne beskytter dig mod insekter eller mod grene i skoven når du kører på din MTB. Klart glas er en stor fordel hvis du kører hele året. Og specielt når solen ikke er fremme.

Uanset hvad du vælger, kan du altid prøve dig frem men de gode polariserede briller vil altid være min favorit. Også når jeg kører på min bycykel.

Øjnene slapper af, både i skarp sol, og i overskyet vejr. Polariseringen er effektiv, og specielt godt hvis man cykler i byen hvor det er vigtigt at du får øjenkontakt med bilisterne. Men også hvis solen kommer frem efter en regnbyge, så dæmper de effektivt reflektionerne fra den våde asfalt.

Designbriller kan nogen gange virke dominerende så måske netop derfor foretrækker jeg nogle helt almindelige cykelbriller, men der er alligevel undtagelser.

Du kender måske Bifokale briller.
SWISSEYE Sport Cykelbriller Freeride Bifocal 2,5 dpt.

* Bifokale glas, er glas med synligt læsefelt i bunden af glasset.

Gummibelagt næseområde giver dig en bedre fornemmelse når du bærer cykelbriller. Brillerne har aerodynamiske form, god komfort samt
fleksibel og brudsikkert ramme materiale fremstillet af Grilamid TR90. Cykelbrillerne er monteret med anti dug og ridsefrit glas. Brillerne har Bifokale glas, som er glas med synligt læsefelt i bunden af glasset. Sættet er Inkl. mikrofiberklud. Brillerne er den beklædningsdel som alle overser.

Jeg kan anbefale Cykelbriller 100% SpeedCraft SL Eyewear – Black/Smoke Lens som er helt almindelige, og så alligevel ikke. Men de har alle 100% UV beskyttelse.

Du har måske ikke hørt om 100% før, men vi vil vædde på du vil høre meget mere fra dem i fremtiden. Prisen er ikke billig, men du får meget kvalitet for pengene. Speedcraft kan ved første øjekast synes at efterligne nogle sports solbriller fra årtier tidligere, men al lighed forsvinder ved yderligere undersøgelse.

Speedcraft er en helt moderne design, der egner sig helt ned til mindste detalje og funktion.

Det første, du bemærker omkring 100% Speedcraft solbriller er single-linse designet. Ligesom motorsports beskyttelsesbriller, er det enkelt-linse designet til at gøre det absolut bredeste synsfelt muligt. Der er ingen interferens fra en påtrængende linse. Det samme gælder for toppen af rammen, som bevæger sig ud af, for at øge din vertikale synsfelt. Dette er yderst vigtigt, når du er i køreposition. Det giver dig mulighed for at se frem af, uden at vippe hovedet tilbage. Noget som forårsager stivhed og smerte (bogstaveligt talt) i nakken.

Cykelbriller 100% SpeedCraft SL Eyewear – Black/Smoke Lens har en linse der sidder længere væk end normalt.

Når du første gang tager Speedcraft i brug, vil du bemærke, at linsen sidder lidt længere væk fra dit ansigt end de fleste solbriller.
Dette design tvinger en afmålt mængde luft mellem linsen og dit ansigt for at forhindre dug. Selv op af den værste bjergvæg.
Apropos belastende stigninger, 100% er næsestykkerne tilsat en special gummi for at holde solbrillerne på plads. Faktisk, jo mere du sveder, jo bedre sidder glassene.

Cykelbriller 100% SpeedCraft SL Eyewear – Black/Smoke Lens byder på ekstra fordele. Selvfølgelig har du nok gættet, at linserne er udskiftelige. 100% var også venlig nok til at omfatte en ekstra linse (med lavt lys) med brillerne, samt et ekstra næsestykke, en mikro-fiber pose, og en støbt bæretaske.

Der findes også motorcykelbriller. Motorcykel – Cykelbriller 100% Burgett Sunglasses Black/Brown – Grey Tint Lens ligner almindelige solbriller, men skiller sig ud på mange punkter.

  • Cykelbriller
  • Motorcykelbriller
  • Letvægtsbriller
  • 100 % UV beskyttelse og optisk klarhed
  • Metal detaljer giver moderne styling
  • Størrelse: One size

Tænk også på dit barn når du kører med det på cyklen. De kan ikke lide at få solen i øjnene. Når de sidder i en barnestol eller cykelstol, vil jeg ikke købe dyre briller til dem. De har det med at tabe dem og så bliver de ridset meget hurtigt. Nogle cykelhjelme til børn har en skygge på hjelmen som beskytter mod solen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *