Cykelstole fra Yepp eller barnesæde fra Weber – Et godt valg

Det er ikke nemt at vælge cykelstol.

En babystol til din cykel kan være en god idé, specielt når du skal have dit barn med på cyklen.

Der produceres millioner af cykelstole idag. Jeg kan f.eks nævne Yepp cykelstolen som som du sikkert kender. Magasinet Tænk som forbrugerrådet står bag, står bag testen “Bedst i Test”, som vel nok er den flotteste pris en cykelstol kan få. Rådet for sikker trafik har også været på banen med mange lovprisninger. Yepp har tilmed været kåret som vinder i bladet Baby. Stolen henvender sig til de små på 9 måneder og kan bruges til de er omkring 10 år gamle.

Yepp er guldægget fra Holland der produceres af firmaet GMG bv.

I 80 år har Yepp været på markedet, så der ligger meget erfaring, og forbedringer bag de Yepp Maxi modeller som vi ser idag.  Du kan roligt købe en kvalitets cykelstol fra Yepp. Sikkerheden er i top på alle modeller. Yepp er udviklet til at sidde foran på cyklen eller som en stol, der monteres bag på cyklen. Du får her et sikkert og gennemtænkt moderne design der holder.

Materialet som bruges er allergitestet, fri for de skadelige stoffer, og blødt og behageligt for børnene at sidde i. Konstruktionen tager ikke i mod vand.

Sikkerheden er det vigtigste når du skal have din guldklump med på cyklen. Yepp har hele pakken med godkendelse i USA og er selvfølgelig godkendt efter de Europæiske sikkerhedskrav.

Yepp Mini og Yepp Maxi har 5-punktssele og Yepp Junior har hoftesele. Stolene har reflekser når de skal sidde bag på cyklen. Der er selvfølgelig altid fodafskærmning så dit barn ikke kommer til skade med en fod i hjulet.

Brugervenligheden er et kapitel for sig. Det kommer man ikke uden om.

En Yepp børnestol er nem at klikke på og af igen hvis man ikke vil have den med på cyklen, eller hvis stolen skal bruges på en anden cykel. Stolen er tilmed rigtig nem at sætte børnene i. Der er en genial tyverisikring med lås og stolens vægt er meget lav. Selerne glider nemt på plads og er behagelige for barnet at have på.

Yepp cykelstolens komfort giver ekstra glæde i hverdagen. Der er bløde skulderstropper til Yepp Mini og Yepp Maxi. Det er en stol som er lavet så snedigt at den virker stødabsorberende, når barnet sidder i den.

Der er en høj isoleringsevne som hele året holder den rigtige temperatur både sommer og vinter. Vandet kan ikke trænge ind i stolen nogen steder, og løber hurtigt af igen hvis det regner.

Designet er unikt og gennemtænkt ned til mindste detalje. Der er mange forskellige farver at vælge imellem og designet gør stolen nem at rengøre. En hårdt opvredet klud kan klare de fleste former for rengøring.

Der er også andre muligheder på markedet til de forskellige aldersklasser.

Et barnesæde fra Bulldog, eller høstsæde som kaldte det i gamle dage, giver dig mulighed for at tage et ekstra barn på cyklen når det er nødvendigt.

Bulldogsædet er desværre ikke godkendt efter de nye regler i EU, men er meget praktisk på cyklen. Bulldogsædet gør dig i stand til at have dit barn lige foran på stellet mellem dig og cyklens styr. Barnet skal være i stand til at sidde selv når det drejer sig om Bulldogsædet. De lidt større børn kan jo godt sidde selv.

Bulldog kan kun monteres på herrecykler. Det er derfor vigtigt, at købe et beslag som passer til cyklens stel (overrøret). Når du køber et høstsæde kan det være det skal monteres med et oversize beslag 27 – 45 mm. for at sidde på cyklens stel. Det er dog mere normalt at et høstsøde monteres med almindeligt beslag op til 32mm. Når først det galvaniserede stålbeslag er monteret, er det meget nemt at sætte bulldog/høstsædet ned i beslaget. Og så er du og dit barn kørende. Stellet bliver ikke ridset, da der følger en plastic foring med.

Har du en ladcykel. kan det være nødvendigt med et babysæde.

Weber babysæde bruges til Christianiacykler i kassen, anhængeren eller andre ladcykler. Dolphin og Winther kan også bruge dette babysæde.

Weber babysæder har 3 seler og kan fås i beige eller grå. Weber Babysæderne i beige er mere fintfølende over for snavs, men stoffet kan tages af og vaskes på lave varmegrader. Weber passer også til andre end Christianiacyklernes kasse. Størrelsen er 24 x 65cm. Så det er bare frem med målepinden. Et Weber Babysæde til anhænger og Ladcykler vejer kun 550 gram. Hvid dit barn skal ligge i et barnesæde, skal det være minimum 3 måneder. Barnesædet kan bruges til ca. 9 måneder eller omkring 9 kg.

Weber babysædet passer i en lang række ladcykler og anhængere. Herunder Weber og Dolphin. Babyindsatsen kan placeres oven i de eksisterende sæder i f.eks. Dolphin anhængeren. Du kan også bruge indsatsen i Christiania cyklerne.

Der kan tilkøbes en pude så babyen sidder mere oprejst i sædet.

BOBIKE cykelstolen er også et godt bud på en barnestol som er sikker.

Bobike er egnet til børn fra 9 måneder og op til ca. 6 år. Men de forskellige modeller dækker forskellige alderstrin på børnene.

Cykelstol Bag BOBIKE Maxi One Urban Black Barnesædet, monteres bag på cyklen på bagagebæreren. Fodstøtter er instillige og BOBIKE cykelstolen er godkendt med en EN-14344 godkendelse. Cykelstolen er komfortabel og har vandafvisende pude. Der er bløde og behagelige skulderpuder og stolen har Klick and Go montering.

Cykelstol Foran, altså BOBIKE Mini One, findes i mange smarte og flot designede farver. Cykelstolen skal sidde foran på cyklen, og er egnet til børn på højst 15 kg. Det vil sige ca. 9 mdr. til 3 år. Montering på frempinden gør at du kan holde øje med dit barn, samtidig med at du cykler. Der er en smart indstillelig fodstøtte på stolen. BOBIKE Mini One er godkendt med TÜV | GS | EN. Cykelstolen er meget komfortabel og har vandafvisende EVA polstring samt bløde og behagelige skulderpuder. Cykelstolen bruger det patenterede robuste Easy- Click spænde og universal monteringsbeslag til almindelige styrstammer og a-head.

BOBIKE er suverænt designet tysk design i særklasse.

Nu tænker du sikkert hvilke børnesæder der er bedst, og hvilken type du skal vælge til din cykel, men et børnesæde kan forskellige ting og derfor kan børnesædet komme fra alle de forskellige leverandører. Det er formålet der bestemmer.

Prøv evt. at spørge hvad andre har gjort, og hvad deres erfaringer er med det barnesæde, som de valgte til deres små guldklumper. Barnesæder skal selvfølgelig være godkendte til de mindste, og barnesædet skal være den helt rigtige cykelstol til dig. Dine venner eller veninder er det bedste sted, at hente oplysninger om det daglige brug. Flotte reklamer og gode udtalelser fra leverandøren er måske vejledende, men ikke den eneste troværdige kilde til det rigtige køb.

Design og farver, samt placeringen spiller også en stor rolle, når du skal vælge den rigtige model. Bobike Maxi Plus kan godt være det bedste valg, men har du en Ladcykel, skal du bestemt vælge anderledes. Ladcykler er jo et helt andet system end de almindelige cykler.

Cykler med fjederforgaffel egner sig ikke til en cykelstol som monteres foran. Cyklerne bevæger sig for meget til at det er behageligt for barnet. Det forringer samtidig styreegenskaber og sikkerheden væsentlig. Derfor skal du vælge noget andet til dit barn, hvis du har fjederforgaffel. Børn er normalt ligeglade om de sidder bag på cyklen eller foran på cyklen.

Alder er en vigtig faktor for dit valg af cykelstol. På bagagebæreren betyder vægten mindst, så hvis alderen er høj, er det her barnet skal være. Og kun her.

Høstkurven til cykelstellet er dog en undtagelse. Men bemærk at den ikke er godkendt i Danmark, men mange vælger alligevel løsningen da det er en billig og nem løsning, med et sæde til cykelstellet som samtidig har en nem montering.

Ulempen er at løsningen kun er til herrecykler. Jeg så en hjemmeside reklamere med høstsæde til damecykler. Men det kan ikke lade sig gøre. Høstsæder på damecykler, ville jo sidde på en skæv stang. Undtagelsen er selvfølgelig en racercykel hvor den øverste stang er ligesom på en herrecykel. Og der kunne der måske godt sidde et Bulldogsæde på damecyklen. Bare hav det i tankerne ved køb.

Med en let montering af cykelstole generelt, er du godt dækket ind.

Du kan købe ekstra monteringsbeslag, så stolene kan sættes på forskellige cykler og seler til barnestolen er noget, som kan købes ekstra af. Seler til børnestole kan blive slidt eller ulækre, og så er det en god ide at skifte dem. De er forholdsvis billige når det drejer sig om seler til et barnesæde. Og sikkerhedsseler kan man ikke undvære til guldklumperne. Tænk hvis de faldt af cyklen i fart. En uhyggelig tanke, så seler til børnesædet er et must for alle.

Man kan også tilkøbe fodhvilere, 3 punkts seler, sikkerhedsseler og beslag til babystolen. Alt i alt en billig forsikring når det drejer sig om vores børn.

Du kender det sikkert. Det står et stort skilt med teksten: Bedst i test. Desværre er Tænk og Bedst i Test ikke altid en garanti for at andre mærker er dårligere end den testede vare.

Tænk – Bedst i test, udføres kun på nogle få mærker, f.eks. 5 forskellige og er normalt betalt af de forskellige producenter. Det var en udokumenteret påstand… Det er ikke billig reklame at give varer til en test, men nogle gange kan markedsføring på forskellige måder, være den rigtige løsning.

Hvis du vil have sikre, men billige cykelstole, skal du kigge efter de forskellige godkendelser. En billigere barnestol kan sagtens have en godkendelse som gælder i USA og EU uden at den har været med i en dansk test. Kvalitet og pris hænger ikke altid sammen.

Mange gange er reklamerne skyld i at vi køber en bestemt vare med et velklingende navn. Det kan være at varen bliver markedsført som billigst eller på tilbud, men det er sikkerhed og funktionalitet der kommer først. Tilbuddet kan udmærket være den rigtige løsning så længe man ikke går blindt efter tilbuddene. Køber du i Bilka eller måske Føtex, kan du være heldig at få noget godt, men undersøg det grundigt. Deres vejledning er ikke altid så god som de forskellige forhandlere, som plejer at sælge de forskellige produkter til børn.

I de gode gamle dage var det meget almindeligt at have børn siddende på bagagebæreren uden nogen form for sikkerhed, men det kan man ikke i dag. Vi er blevet meget mere opmærksomme på de farer der lurer, når vi kører rundt med barnet på cyklen. Vi ser heldigvis næsten altid alle børn med en godkendt cykelhjelm når de sidder på cyklen for eller bag. Selv forældrene er begyndt at køre med cykelhjelm. For bare nogle få år siden grinte vi meget af Poul Nyrup, hvor han kørte med cykelhjelm i København. Men det er nok en rigtig god idé at køre med cykelhjelm i København i dag, hvor trafikken er så voldsom.

Jeg er blevet spurgt om man må køre på EL-Cykel med cykelstol.

Og det er jo nemt at svare på. Ja, det må man gerne. Der gælder de samme regler til sikkerheden som almindelige cykler, men du skal lige være opmærksom på at EL-Cykler kører hurtigere end normalt. EL-Cykler bruges ofte af dagplejemødre når de kører på Christianiacykler med 2-3 børn i vognen. Cykelstole til EL-Cykler er ikke en speciel vare, men bare den helt almindelige cykelstol.

Der er mange som sælger tilbehør til cykler på nettet. Her kan du som oftest spare mange penge på dit køb. Nethandel bruger de fleste nok i dag, og der kommer flere og flere hver dag. Udstyr til cykler er dog stadig en begrænset niche, men udvider sig stille og roligt. Mange gange er prisen på udstyr til cyklen endnu lavere, hvis du vil vente lidt længere på din cykelstol.

Der er ca. 10% der køber på nettet her i året 2016. Det er 16% mere end sidste år.

Der er mange webshops som sælger varer direkte fra et udenlandsk firma som ikke bor her i landet. Altså et udenlandsk firma som automatisk oversætter via Google Translate eller andre oversættelser. Det skal du være forsigtig med.

Du kan hurtigt spotte de oversatte, udenlandske sider, ved at der er mange stavefejl, underlige ord, og mærkelige vendinger. Prisen er nogle gange så lav, at man skulle tro det var løgn, og det er det så også. Man risikerer at få kopier, kæmpe gebyrer, fordi varerne bliver taget i tolden, eller også bliver man snydt så vandet driver. Skal du handle i udlandet, så skal du være rimelig sikker på hvem firmaet er. En godkendt cykelstol i Kina er ikke nødvendigvis godkendt i EU.

Jeg ved godt at nogen synes at det er for galt at gå ned i en butik, for så bagefter, at handle online. 

Men det er en rigtig god ide, når du skal finde ud af hvad der er bedst. Det er så synd for butikken… Nej, egentlig ikke. De er jo velkommen til at lave en online butik ved siden af deres fysiske butik. Det er jo trods alt dem der ved mest om børn og cykelstole.

For mig er det snarere en undskyldning for ikke at følge med på trenden. Jeg vil stadigvæk påstå at de har en kæmpe fordel, når det gælder viden og erfaring indenfor modellerne. Jeg selv køber da stadig mest i de fysiske butikker, men ikke så meget elektronik som før hen. Jeg kan godt lide at snuse rundt i butikkerne for at vælge det som passer til min pengepung og mit humør.

Jeg går ofte i mange butikker, hvis det er et stort valg. Jeg bruger ofte lang tid før jeg vælger hvem jeg skal handle med. Så om jeg vælger en eller anden fysisk butik eller nettet er vel nærmest ligemeget. Vi ved jo alle at BabySam koster mere end Bilka. Og alligevel foretrækker vi den dyre løsning. Tag en tur rundt og kig og køb dit babysæde eller cykelstol der hvor du føler dig tryg. Sådan er udviklingen bare, og vi må følge med. Nogle butikker tager det samme på nettet som de tager i deres fysiske butik. Tag bare elektronikgiganten Power. Der er ingen prisforskel fra nethandel til deres butikker. Og andre følger med. Fysiske butikker vs. nethandel. Det kan godt følges ad.

Jeg vil håbe at du får den helt rigtige løsning og at dit barn sidder trygt og godt i sin nye cykelstol.

Lidt lovstof omhandlende cykelstole.

På en cykel må der ikke befordres flere personer end den er beregnet til.
Dog må børn under 8 år medtages på cyklen, når der er indrettet særlig siddeplads. Særlige siddepladser til børn skal være tilpasset barnets vægt og højde, og der skal være afskærmning mod hjulegerne.Børn, der medtages på en cykel, skal være forsvarligt fastspændt. Befordring af børn må ikke hindre føreren af cyklen i at have fuldt herredømme over cyklen. Fører skal kunne udføre behørig tegngivning. Føreren af cyklen skal være fyldt 15 år.

Og så til sidst en stor tak fordi du har læst hele min meget lange tekst. Forhåbentlig er du blevet inspireret til at foretage dig dit helt rigtige køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *