Ethjulede cykler er det nye hit.

Så kan det ikke mere være en hemmelighed. Tilbuds-cykler er i luften.

Gode tilbud – på de ethjulede cykler, som der bliver flere og flere af i Danmark. De unge har simpelthen taget trenden til sig for alvor. Køb dem her, og få nyttig info om det bedste køb. Det er virkelig gået hen og er blevet de kloges valg.

købsknap Vi anbefaler shoppen a24.dk

I Kina har de ethjulede cykler på skoleskemaet. De mener at børnene bliver klogere end nogensinde før, hvis de også lærer kunsten, at køre på ethjulet cykel.

Når først de små skoleelever kører på ethjulet cykel med skoletasken på ryggen, så ved man det er alvor. Allerede som 6-7 årig starter de med 16″ ethjulede cykler. Ufatteligt at de kan holde balancen i så tidlig en alder. Jeg selv, har aldrig kunnet finde ud af at holde balancen. Måske jeg er ved at være for gammel, og ikke tør give slip, men det virker meget svært at lære.

Jeg mødte en knægt på 12 år eller der omkring på en cykel, nede ved cykelsmeden. Der var noget galt med pumpens manometer, og knægten var lige ved at få et flip. Luften i den ethjulede cykel skulle være med et helt præcist tryk for at han var tilfreds. Det er fordi ballancen kan være svær at holde hvis cyklens dæk er pumpet for meget op.

Jeg spurgte knægten om han kunne lære mig at køre på en ethjulet cykel, eller komme med nogen tricks for at komme i gang. Hold foden på den ene pedal, og træd lidt tilbage, mens du sætter den anden fod op på pedalen. Det lød jo nemt, men det er det altså ikke. Men der skal nok bare trænes. Selv hoppede han bare hen over sadlen med den ene fod på pedalen. Det kommer med øvelsen, sagde han og kørte væk.

Hvis barnet ikke er så højt når han/hun får den første ethjulede cykel, kan man save af sadelpinden. Der skal dog altid være 5-6 cm. nede i stellet for at pinden kan holde. Det er ikke svært at finde en ny sadelpind når det bliver tid til det.

Når børnene skal lære at holde balancen de første gange, kan en voksen være støtte for barnet. Altså ikke noget med at holde fast, for så lærer barnet ikke at køre på cyklen uden hjælp. Og lad være med at kigge ned i jorden, for så ryger balancen. Lidt ligesom at vende hovedet i bilen eller på cyklen, for derefter at have ændret kursen i samme retning. Så kigger du ned, så ender du med hovedet i samme retning.

Du kan godt forlange at barnet kører med hjelm ude i trafikken. I starten bliver der nok lidt styrt, og så er hjelmen et godt og sikkert hjælpemiddel. Jeg taler af erfaring. Skulle køre MTB ned af en stejl bakke, og endte med hovedet på en sten. Jeg kører med hjelm hver gang. For efter hjernerystelse og blod over det hele så lærer man det. Det var bare ikke så meget brugt da jeg var barn i 70érne. Selv folk på knallert kørte ikke med hjelm, for der var ikke nogen lov om at man skulle køre med styrthjelm.

Nå tilbage igen. Børn lander heldigvis ikke så hårdt og tungt som de voksne, og slår sig normalt ikke så megt, men hjelmen er nu alligevel en god ting at have med. Ikke på albuen, men på hovedet…

Når du køber ethjulet cykel er farven sikkert enormt vigtig. Men størrelsen er altså endnu mere vigtig. Meget kort kan man sige at børn bruger 16″. Det vil sige 6-9 år. Børn og voksne bruger 20″ og 24″ ethjulede cykler. Men heller ikke her er der en så simpel forklaring. De er jo børn til de er 18 år, og der er der mange, som har en højde på næsten 2 meter. Så derfor kan man måle sig frem.

Der kan saves af sadelpinden, hvis det er nødvendigt. Ca. max 6 cm. på en 16″ og max 10 cm. på en 24″ ethjulet cykel.

Når du står ved siden af cyklen, vil sadlen normalt være ud for navlen. Sid oprejst på cyklen når du kører, så får du den bedste kørestil. Ikke noget med bøjet hovede. Få fart på når du kører. Hvis du kører langsomt, er det meget svært at holde balancen på cyklen.

Der findes også mange forskellige mærker inden for ethjulede cykler.

Husk også at dækkets farve bestemmer om cyklens dæk smitter af på underlaget. Et gult dæk eller et hvidt dæk smitter ikke af. Mange sports foreninger vil ikke have afsmitning på deres fine trægulve, så her er det vigtigt at vælge den rigtige farve dæk. Du kan selvfølgelig altid eftermontere et dæk, men det er nemmere at købe det med på cyklen fra starten af.

Puky ethjulede cykler er nok nogle af de cykler man kender bedst i Danmark. Ikke fordi de er de eneste, eller nødvendigvis de bedste cykler, men simpelthen, fordi nogle af de største kæder, har taget mærket til sig.

Puky kommer fra tyskland og laver mange spændende ting til børn. De har mere end 1000 ansatte og deres cykler sælges overalt. Puky sælger deres produkter til forhandlerne i Danmark, hvis de kan få en god forretning ud af det. Derfor vil du se at priserne på Puky ikke varierer så meget som på andre mærker.

Du kan også købe QU-AX ethjulede cykler. De er meget fokuserede på kvalitet ned i mindste detalje. Her kan man mærke forskel på almindelige cykler og en QU-AX ethjulet cykel. Nogle af topmodellerne har fået en ekstra stærk krank og nogle bedre pedaler. Det er selvfølgelig ikke det hele men, det er det man ser og mærker med det samme når man køber QU-AX luksusmodellerne.

OnlyOne er også en mulighed. For under 800,- kr. han man få en holdbar løsning som de fleste kan bruge. Bruger du kun cyklen til sjov og ballade med vennerne, er det det helt rigtige valg med en Only One cykel. Alt er optimeret med god holdbar kvalitet og ligger lige under modellerne fra QU-AX. Det er samme producent, men med forskellige produkt linier. Normalt vil jeg anbefale Only One ethjulede til de fleste nybegyndere og lettere øvede, som udelukkende bruger cyklen til en sjov og udfordrende hobby.

Når nu du skal vælge mellem Puky, Only One og QU-AX, skal du være sikker på hvad du vil med cyklen.

 • Cyklen er en gave
 • Cyklen er til mig selv
 • Cyklen erstatter min gamle ethjulede cykel
 • Min ethjulede cykel skal være mere luksuriøs

Hvis vi starter med en ethjulet cykel som gave, skal du vide lidt om modtageren. Er det første gang han / hun skal prøve en ethjulet cykel?

Så skal du nok købe en Puky eller Only One ethjulet cykel. Sidstnævnte er lige lidt bedre, så med mindre der er meget forskel på prisen, skal du nok vælge Only One.

Er den ethjulede cykel til dig selv, skal du spørge dig selv om hvor meget du skal bruge cyklen. Skal den bruges til skole eller til arbejdspladsen, vil jeg nok investere de sidste par kr. og købe den lidt dyrere ethjulede cykel fra QU-AX, men er det kun for at underholde børnebørnene eller for sjov, kan det måske betale sig at starte med de billigere modeller.

Hvis du skal erstatte din gamle brugte ethjulede cykel, skal du overveje om ikke de sidste penge er givet godt ud.

Hvis du skal have mere luksus, skal du helt sikkert købe en QU-AX med ISIS krank og hele svineriet. Du skal ikke gå ned på udstyr her.

Se alt om QU-AX og Only One her

Se mange af de omtalte modeller her  Flere af dem er på tilbud lige nu på A24.dk

“A24.dk er forholdsvis nyt på nettet. Det hedder A24.dk og er oprindeligt startet som Move2-Danmark som solgte hjemmesider, design, logo og ringetoner tilbage i 90-erne. Move2 blev oprettet som selskab i 1992. Siden har det mest været hobby og design.”

En cykel som altid har været et kæmpe hit:

Et-hjulet Luxus Cykel 20″ Sort QU-AX –  til den kræsne bruger i den mest solgte størrelse.

 • Ethjulet cykel med luksus lakering
 • Sort sadel med gul kant
 • Fælg: aluminium
 • Sadelpind 300-350 mm
 • Ø 25,4 mm
 • Krank længde 102-114 mm
 • Vægt: 4,6 kg
 • Farve: sort
 • Se cyklen her

En sort cykel er ofte et hit på grund af den sorte farve, som i al sin enkelthed er stilren og udstråler selvsikkerhed hos den, der kører på cyklen. Luksusudgaven har samtidig et federe look end den almindelige Only One udgave af cyklen. På luksus cyklen får du bedre pedaler, forbedret krank og et lækkert look, med stellets flotte udformning. En lækker et-hjulet cykel i særklasse.

Et-hjulet Luxus Cykel 20″ Grøn Med Gult Hjul QU-AX –  til den kræsne bruger i den mest solgte størrelse.

 • Ethjulet cykel med luksus lakering
 • Sort sadel med gul kant
 • Fælg: aluminium
 • Sadelpind 300-350 mm
 • Ø 25,4 mm
 • Krank længde 102-114 mm
 • Vægt: 4,6 kg
 • Se cyklen her

Leveres med det gule hjul som ikke smitter af på gulvet i sportshaller eller i stuen med trægulv.

Kørestole har længe været monteret med hvide eller gule dæk, for ikke at sætte mærker på gulvet på plejehjemmet eller trægulve. Nu er det også blevet et hit for dem der kører på et-hjulet cykel. Kig efter de gule eller hvide dæk hvis du skal køre indenfor på cyklen.

Et-hjulet Cykel 20″ Muni Starter QU-AX Med ISIS Krank

 • 20 “x2.5” QU-AX QCross dæk med tyk rebound
 • Flad flatcrown gaffel
 • Bred QU-AX DB-45 hult kammer fælg
 • QU-AX Luxus freestyle sadel med integreret håndtag
 • Aluminium indlæg 350 mm
 • Aluminium klemme, sort
 • ISIS nav, 48 hul, rød
 • ISIS aluminium krank 125 mm
 • Let QX serie med plast pedal, sort
 • Vægt: ca. 5,2 kg
 • Se cyklen her

Et-hjulet Cykel 20″ Muni Starter QU-AX Med ISIS Krank og nav. Her i den lette velkørende udgave hvor der ikke er sparet på noget. Du får både luksus og de brede dæk som gør køreoplevelsen optimal. Selv designet er på plads på denne stærke ethjulede cykel.

Med Et-hjulet Cykel 20″ Muni Starter QU-AX Med ISIS Krank har du cykel til resten af livet.

 • Cyklen leveres næsten samlet. Pedaler skal skrues på, og sadlen skal sættes på før brug (med hurtigbespænding).
 • Husk at give pedalerne lidt olie eller fedt så du kan skrue dem af igen, hvis det bliver nødvendigt.

Et-hjulet Cykel 20″ til den kræsne bruger i den mest solgte størrelse.

Robust et hjulet. hvid lakering
Sort sadel, kantbeskyttelse og håndtag
Sadelpind stål
Pedalarme stål
Pedalarmslængde 114 mm
Alu fælg
Hurtigbespænding ved sadlen, uden brug af værktøj
20″ hjul
Dækstørrelse: 47-406 eller 20″ x 1.75″
Fra sadlen og ned til jorden 86 cm. op til 96 cm.
Optimal benlængde: 66 – 78 cm
Vægt: 4,7 kg

Køb cyklen her

Husk at hvis der medfølger sorte dæk, er det normalt en udendørs cykel. Sorte dæk kan smitte af på underlager, hvis du kører på et trægulv eller på vinyl. En et-hjulet cykel skal have gule eller hvide dæk hvis den ikke skal smitte af på underlaget.

Ethjulet cykel brugt, kan måske være en idé for nybegyndere.

Jeg vil nu ikke anbefale brugte ethjulede cykler, for prisen på cykler er ikke så høje mere, og det er også rart at få en sikker cykel, som ikke har været brugt før.

Ethjulede cykler voksenmodel er som sagt 20″ eller 24″ cykler. De små 16″ og 18″ vil normalt være børnenes favorit sammen med ethjulede cykler med støttehjul. Ikke fordi den har støttehjul, men fordi det giver en anden balanceudfordring.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *